Bataclan annuleert omstreden rapconcert

Door ANP, vrijdag 21 september 2018 19:14, views: 7, bron: ANP

PARIJS - De Parijse concertzaal Bataclan, die bijna drie jaar geleden het doelwit was van een islamitische aanslag, heeft twee omstreden concerten van de rapper Médine geannuleerd. "Uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen van 13 november 2015 en hun families besloten Médine en de Bataclan om de optredens te verplaatsen naar een andere locatie in de Franse hoofdstad", kondigde de muziekclub vrijdag aan.

Médine rechtvaardigde het besluit op Twitter met het feit dat extreemrechtse groeperingen demonstraties hadden gepland "die tot doel hebben verdeeldheid te zaaien". Politici uit het conservatieve en rechtse blok hadden de voor oktober geplande concerten scherp bekritiseerd.

Aanleiding zijn teksten van eerdere songs van de rapper, waarvan er een de titel Jihad heeft. In juni liet minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb weten zelfs een concertverbod niet uit te sluiten als er een verstoring van de openbare orde dreigde. Een organisatie van slachtoffers noemde de planning van de concerten een "vergissing" van de directie van Bataclan. Médine had echter verklaard dat hij met zijn albums al vijftien jaar tegen alle vormen van radicalisme vecht.

Bij de aanslagen van 13 november 2015 vermoordden islamisten in de Franse hoofdstad in totaal 130 mensen. Alleen al de aanslag op de Bataclan eiste negentig levens.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren