Protest Radio 5-dj tegen komst SterrenNL-show

Door ANP, vrijdag 21 september 2018 23:56, bron: ANP

HILVERSUM - Radio 5-dj Bert Kranenbarg is boos dat hij vanaf januari de vrijdageditie van zijn programma Bert op 5 kwijtraakt. Hij moet wijken omdat SterrenNL, nu nog een themakanaal van de NPO, een plek krijgt op de zender. Uit protest draaide Kranenbarg vrijdag twee uur lang alleen maar Nederlandstalige muziek. Volgens de radiopresentator zit de Radio 5-luisteraar niet te wachten op een dergelijk programma.

"3 maanden praten achter de schermen loste niks op. Daarom vandaag op zender duidelijk gemaakt wat er vanaf januari 2019 op vrijdagmiddag tussen 16 en 18 uur gaat gebeuren op @NPORadio5. Inmiddels honderden mails en apps van luisteraars aan het lezen die net zo boos zijn als ik", schrijft Kranenbarg op Twitter.

Kranenbarg moest zijn luisteraars meermaals uitleggen waar hij mee bezig was toen hij alleen maar "vrolijke gezellige Nederlandstalige muziek" draaide. "Ik merk dat veel luisteraars het een minder goed idee vinden. Ik moet je eerlijk zeggen: dat vinden wij ook. Maar we dachten het is wel goed om vast te voelen hoe dat gaat voelen straks."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren