'Serious Request is meer dan Glazen Huis'

Door ANP, maandag 24 september 2018 14:30, bron: ANP

HILVERSUM - "Ik geloof erin dat 3FM Serious Request meer is dan het Glazen Huis, dat het gaat over iets samen doen om de wereld een klein beetje beter te maken. Daar hebben we dit jaar geen Glazen Huis voor nodig." Dit zegt 3FM-dj Sander Hoogendoorn tegen ANP Video. Hij zat vorig jaar zelf in het Glazen Huis.

Sander is groot voorstander van het vernieuwen van de jaarlijkse benefietactie van 3FM voor het Rode Kruis. "Dit jaar gaan wij naar de mensen toe. We proberen zoveel mogelijk acties te bezoeken die mensen in Nederland organiseren. Dat was jarenlang al een steeds groter wordend thema. Met het aanvragen van platen werd wat minder geld opgehaald. Dus hebben we besloten naar de mensen toe te gaan met drie verschillende dj-teams."

In de nieuwe opzet voor vijftiende editie vertrekken de dj's vanaf drie verschillende locaties en eindigen ze op kerstavond in TivoliVredenburg in Utrecht. Sander: "Het is des te belangrijker dat mensen dit jaar een actie organiseren en aanmelden via de site zodat wij langs kunnen komen. Hoe meer acties, hoe meer de dj's moeten lopen om alle acties te bezoeken." Het is nog niet bekend welke dj's het land intrekken, maar Sander waarschuwt alvast: "Het wordt bikkelen, want in december is het koud."

Luisteraars die geld doneren kunnen uit drie doelen kiezen. Het eerste doel is reanimeren in Nederland. Sander: "Er is nog steeds veel onwetendheid over wat je nou moet doen als iemand een hartaanval krijgt. Daarnaast proberen we meer AED's op te hangen in Nederland." Het tweede doel is bescherming tegen natuurgeweld. Sander: "Jaarlijks komen meer dan 90 miljoen mensen om het leven door natuurgeweld. Het Rode Kruis kan daar wat tegen doen." Het derde goede doel is noodhulp bij oorlogen en conflicten. Wie geen keuze kan maken, mag ook geld doneren aan de benefietactie in het algemeen. "Het Rode Kruis bepaalt dan zelf waar het geld naartoe gaat."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren