logo songteksten.net

Zanger Jaap Reesema wilde geen bijeengeraapt album

(Novum) - Jaap Reesema heeft geen haast gemaakt met het uitbrengen van zijn eerste cd, omdat hij 'geen bijeengeraapt album' wilde. Het resultaat, Changing Man, verschijnt vrijdag, een jaar na zijn winst van talentenjacht X Factor.

"Ik heb echt die keuze gemaakt. Wat wil ik nou, wat is mijn richting?", zegt de zanger tegen Novum Nieuws. "Ik wilde gewoon een album maken waar je niet bij elk nummer denkt: meer van hetzelfde. Ik heb geprobeerd meerdere kanten van mezelf te laten zien."

Jaap is gegaan voor een combinatie van Engels- en Nederlandstalige nummers. "Voor mezelf is het heel erg een 'Jaap-album' geworden", zegt hij. "Ik denk dat je op die plaat heel erg hoort dat ik erachter sta, tenminste dat hoop ik."

De zanger vindt het moeilijk de uiteindelijke sound in een paar woorden te omschrijven. "Ik vind dat het album absoluut een popsound heeft, maar het eerste nummer Changing Man heeft ook een rocksound." Jaap bombardeerde Changing Man tot openingstrack en vernoemde zijn album naar het nummer. "Die moet gewoon op nummer één. De tekst en de titel slaan wel heel erg op mij."

Jaap hoopt dat hij aan het begin staat van een lange en succesvolle carrière. "Als ik lekker mag dromen, dan vul ik over drie jaar het Gelredome", zegt hij. "Dat ik in Paradiso sta en mensen echt een kaartje kopen om mij te zien."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren