logo songteksten.net

Ook vakjury gunde 3JS geen finaleplaats

(Novum) - De 3JS had zijn hoop gevestigd op de vakjury, maar ook de professionals uit de muziekindustrie gunden de drie Volendammers op het Eurovisie Songfestival geen finaleplaats. De vakjury liet de 3JS in de tweede halve finale als een na laatste eindigen.

"Wij gaan ervan uit dat in ieder land voor de vakjury serieuze artiesten zijn gekozen die verstand hebben van een goed liedje", sprak zanger Jan Dulles hoopvol voor de halve finale. Never Alone, het nummer waarmee de 3JS deelnamen aan het Songfestival, viel ook bij de vakjury's niet in de smaak.

De EBU, de organisatie achter het Songfestival, maakte donderdag bekend hoe de jury en het publiek afzonderlijk hebben gestemd. De 3JS eindigden bij de televoters als laatste. Uiteindelijk schraapte Nederland slechts dertien punten bij elkaar. Acht punten waren afkomstig van onze zuiderburen, de overige vijf kwamen uit Bulgarije.

Met de dertien punten was Nederland dit jaar het slechtst presterende land, de andere 42 deelnemers scoorden aanzienlijk meer punten. Voor het zevende jaar op rij schitterde Nederland door afwezigheid in de finale van het Songfestival, een record. Nooit eerder deed het land het zo slecht tijdens het liedjesfestijn.

De 56e editie van het Eurovisie Songfestival werd anderhalve week geleden gewonnen door Azerbeidzjan. Het land dankt de overwinning aan de stemmen van het publiek. De vakjury's kozen voor de nummer twee, Italiƫ.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren