logo songteksten.net

Live verslag finale Idols

Over
enkele minuten is het weer zover. De finale van de derde editie van Idols gaat van start. In deze editie zullen finalisten Floortje en Raffaëla om de winst. Het is het eerste jaar dat we zeker een vrouwelijke winnaar zullen hebben.

De winnares krijgt een platencontract en is gegarandeerd van publiciteit om haar album te promoten.

In dit artikel zullen we jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden van het verloop van de finale.

Na de opening die verzorgd werd door Marco Borsato was het aan Floortje om het spits af te bijten. Floortje begin met een goede vertolking van Irene Cara's Fame. Een liedje dat ze ook deed tijdens live show 1. Hierna was het de beurt aan Raffaëla die het liedje Disco Inferno zong van de Tramps. Raffaëla bracht het liedje leuk alleen de onderbreking midden in het liedje vond ik een beetje storend.

Vervolgens was het de beurt aan Floortje om de nieuwe single van de idols winnares ten gehoren te brengen. Vooral in het begin van het liedje was goed te merken dat ze last had van haar keel, iets waarover ze zelf niets wilde zeggen, maar waarover Henk-Jan Smits begon.

Als vierde was Raffaëla aan de beurt met haar vertolking van Don't be cruel van Elvis Presley. Hierbij was duidelijk te merken dat het liedje haar niet erg lag en dat ze moest zoeken naar het register waarin ze zong.

Floortje bracht als haar laatste nummer een liedje van John Lennon: Imagine all the people. Een samenzang die die haar foutjes in het vorige nummer goed maakten en die beter paste als het nummer dat Raffaëla met Elvis samen deed.

Hierna kwam Raffaëla met een foutloze uitvoering van het nummer wat haar eerste single zou kunnen zijn.

Hiermee zijn alle optreden ten einde en ligt het lot van beide finalisten in handen van Nederland. 

> Idols forum

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren