logo songteksten.net

‘James Gunn ontwikkelt reboot Suicide Squad’

LOS ANGELES - Regisseur James Gunn zou voor de studio’s Warner Bros. en DC Comics geen vervolg gaan maken van de film Suicide Squad, maar een hele nieuwe doorstart van de comic gaan maken. Dat melden bronnen aan The Hollywood Reporter.

Suicide Squad is een van de belangrijkste reeksen van DC Comics. In de serie komen talloze superhelden uit het universum van DC samen, zoals Deadshot, Harley Quinn, The Joker, Captain Boomerang en Killer Croc. De eerste Suicide Squad-film uit 2016 was commercieel wel een groot succes, maar de kritieken waren vernietigend.

Diverse Amerikaanse vakbladen meldden dinsdag dat Gunn was benaderd om een vervolg op Suicide Squad te maken. De overstap is opvallend. Gunn werkte jarenlang voor Marvel, de grote concurrent van DC Comics.

Foute grappen

Met de twee delen van The Guardians of the Galaxy maakte hij twee van de meest succesvolle en populaire films uit de Marvel-reeks. Maar afgelopen zomer werd Gunn door producent Disney, die de Marvel-films uitbrengt, ontslagen. Disney besloot hiertoe nadat een alt-right-website een artikel had geschreven over foute grappen die Gunn meer dan tien jaar geleden op Twitter had gemaakt.

De cast van de Guardians of the Galaxy-films en de fans van de reeks reageerden furieus, maar hun protesten mochten niet baten. Het is onduidelijk wat er nu gebeurt met het derde Guardians of the Galaxy-deel. Gunn had het scenario al klaar en zou dit najaar gaan draaien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren