logo songteksten.net

Jeff Conaway (60) overleden

(Novum) - Jeff Conaway heeft vrijdag zijn laatste adem uitgeblazen na ruim twee weken in een coma gelegen te hebben. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De Grease-acteur zou een overdosis aan verdovende middelen hebben genomen en hierna bewusteloos geraakt zijn.

De beademing die Conaway in leven hield, werd donderdag stopgezet. De acteur had sinds zijn opname in het ziekenhuis geen enkele hersenactiviteit meer vertoond. De voedingssonde was daarom eerder al verwijderd. Conaway zou sinds 17-jarige leeftijd kampen met verschillende verslavingen. De combinatie van pijnstillers voor zijn rug en andere medicijnen werd hem fataal.

"Hij was een geweldige en attente man", zegt John Travolta, zijn collega uit Grease, tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. "We zullen hem missen. Mijn hart gaat uit naar zijn familie en geliefden in deze moeilijke tijd."

De acteur kwam voor het eerst in aanraking met drugs toen hij op 15-jarige leeftijd op pad ging als zanger van een bandje. "Als ik een muzikant was geworden, dan was dat waarschijnlijk mijn dood geweest", zei hij in een interview. Conaway begon echter aan dans- en acteerlessen en kreeg de rol van Kenickie in de musicalfilm Grease uit 1978.

In de jaren tachtig belandde de acteur in een neerwaartse spiraal. Hij brak in 1981 zijn vierjarige contract van de televisieserie Taxi af. Zijn huwelijk met de zus van Olivia Newton-John, die de hoofdrol speelde in Grease, strandde vier jaar later. Het koppel was ruim vijf jaar getrouwd, maar hadden geen kinderen samen. Conaway verscheen sindsdien amper in films en begon met het innemen van pillen om hem te helpen slapen.

Conaway deed begin 2008 mee in de realityserie Celebrity Rehab with Dr. Drew. Hierin werd bekend dat de acteur sinds lange tijd verslaafd was aan cocaïne, alcohol en pijnstillers. Hij vertrok vroegtijdig uit de show. "Zijn dood heeft niets te maken met een overdosis", beweert dokter Drew. "Hij is overleden door het gevolg van het langdurig uitbuiten van zijn voorgeschreven medicijnen."

De acteur laat geen kinderen achter. Na zijn korte verbintenis met Rona Newton-John is Conaway nooit meer in het huwelijksbootje gestapt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren