EgyptAir haalt blad met 'bizar' interview Barrymore weg

Door ANP, dinsdag 16 oktober 2018 18:54, views: 9, bron: ANP

CAïRO - Luchtvaartmaatschappij EgyptAir gaat alle edities van het oktobernummer van haar 'inflight magazine' weghalen uit de vliegtuigen. Dat meldt The Hollywood Reporter dinsdag.

Het blad bood vorige week zijn excuses aan voor een bizar interview met actrice Drew Barrymore in het magazine dat het bedrijf aanbiedt aan passagiers in hun toestellen. Het artikel werd vorige week veelvuldig online gedeeld omdat er erg vreemde passages in stonden. Een woordvoerder van de actrice stelde met klem dat Barrymore nooit een interview aan EgyptAir heeft gegeven.

De uitgever blijft bij zijn standpunt dat er wel een interview heeft plaatsgevonden, maar door het vertalen van de tekst van het Arabisch naar het Engels zijn er een aantal rare fouten ingeslopen, meldt BBC. Het gesprek met Barrymore zou in het Engels hebben plaatsgevonden, waarna de tekst in het Arabisch zou zijn omgezet en daarna weer terugvertaald naar het Engels. “Het spijt ons dat dit mogelijk een groot artiest als Drew Barrymore heeft beledigd”, stelt hij.

Onstabiele relaties

In de tekst stond onder meer dat Barrymore “vrijwel haar hele leven onstabiele relaties heeft gehad”. Ook zou ze hebben gezegd nu definitief te kiezen voor een leven als huisvrouw. Daarnaast deed de actrice in het artikel onsamenhangende uitlatingen over vrouwen met overgewicht.

Eerder stelde de uitgever al dat het geen exclusief interview zou zijn geweest, maar dat de schrijver van het artikel de quotes had van een persconferentie.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren