Jop, Joris en Marieke werken aan serie voor VPRO

Door ANP, woensdag 17 oktober 2018 17:38, views: 15, bron: ANP

UTRECHT - Het Utrechtse trio Jop, Joris en Marieke gaat voor de VPRO een serie maken van hun voor een Emmy genomineerde korte animatiefilm Kop Op. Zij werken momenteel aan een reeks van twaalf afleveringen van tien minuten. De scripts ontwikkelt het drietal met scenaristen Luuk van Bemmelen en Lotte Tabbers, maakten zij woensdag bekend.

Kop Op vertelt het verhaal over drie vrienden, Sef, Wesley en Marjolein, die door middel van een magische wasmachine per ongeluk van hoofd verwisselen en een dag als elkaar door het leven moeten gaan. Hierdoor belanden de vrienden in komische maar ook leerzame situaties, want hoe is het om als jongen een dag een meisje te moeten zijn, of om terecht te komen in een gezellige familie van Marokkaanse afkomst?

“We zoeken voor de serie naar onderwerpen die bij kinderen van die leeftijd spelen, zoals bijvoorbeeld verliefdheid, voetbal, ramadan, pesten”, leggen de makers uit. “En dan steeds met de humor en de verwarring die de identiteitswisseling met de wasmachine veroorzaakt.”

De stemmen van de drie vrienden werden ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse. De film werd eerder deze week genomineerd voor een International Emmy Kids Award. Kop Op maakt kans op een prestigieus beeldje in de categorie Kids: Animation. De uitreiking vindt plaats op 9 april.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren