Onbekende gever volgt voorbeeld Simon Cowell

Door ANP, woensdag 17 oktober 2018 19:07, views: 18, bron: ANP

LONDEN (ANP) - Simon Cowell krijgt navolging. Na de giften van de muziekproducent en anderen heeft nu ook een onbekende weldoener zijn portemonnee getrokken voor een Britse kleuter met een zeer zeldzame vorm van leukemie. Het jongetje kan mede dankzij de gulle gever een gespecialiseerde behandeling ondergaan. De anonieme geldschieter maakte volgens Britse media 100.000 pond (zo'n 114.000 euro) over naar de ouders van de vierjarige Zac Oliver uit Broseley.

De ouders van de jongen willen hun kind laten behandelen in de Verenigde Staten en probeerden een half miljoen pond op te halen. Die actie kreeg veel aandacht. Zo had Simon Cowell 50.000 pond bijgedragen. Ook familieleden en omwonenden trokken de portefeuille.

De ouders hadden al vier ton opgehaald toen de onbekende weldoener te hulp schoot. Moeder Hannah Oliver-Willetts (33) vertelde dat ze een telefoontje kreeg met de mededeling dat ze haar koffers kon pakken. De beller beklemtoonde dat het niet om een grap ging. Enkele uren later stond het geld op de bankrekening.

Oliver-Willetts stelde dat artsen van een kinderziekenhuis in het Amerikaanse Philadelphia de overlevingskansen van haar zoon schatten op 60 tot 80 procent. ,,Hopelijk keren we terug met een genezen jongetje die zijn leven terug heeft'', zei ze tegen de BBC.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren