Jerry Afriyie bedankt voor steun in Late Night-rel

Door ANP, woensdag 17 oktober 2018 19:50, views: 18, bron: ANP

AMSTERDAM - Anti-piet-activist Jerry Afriyie heeft woensdag zijn dank uitgesproken voor alle steunbetuigingen die hij heeft mogen ontvangen na de uitzending van RTL Late Night waarin ‘blokkeerfriezin’ Jenny Douwes eiste dat hij niet aan het gesprek zou deelnemen.

“Ik wil iedereen die op welke manier dan ook zijn of haar steun heeft uitgesproken heel erg bedanken”, schrijft Afriyie op Twitter. “Ik zal jullie warme berichten niet vergeten. Samen maken wij Nederland een mooie en veilige plek voor ons allemaal.”

Afriyie was uitgenodigd voor de redactie van RTL Late Night om te praten over de rechtszaak tegen de ‘blokkeerfriezen’ die vorige jaar met geweld de A7 afsloten. Zij wilden hiermee voorkomen dat anti-piet-activisten, die toestemming hadden om te demonstreren bij de intocht van Sinterklaas, Dokkum zouden bereiken. Het Openbaar Ministerie eiste taak- en celstraffen tegen de 34 verdachten.

‘Terroristen’

Zelfbenoemd ‘boegbeeld’ van de actie Jenny Douwes wilde niet met Afriyie in gesprek gaan in Late Night. Zij verweet de anti-piet-activisten ‘terroristen’ te zijn. De ‘blokkeerfriezen’ worden zelf genoemd in een recent NCTV-rapport over het dreigingsniveau in Nederland.

Veel kijkers vonden het vreemd dat RTL Late Night de eisen die Douwes op het laatste moment stelde inwilligde. De redactie zelf erkende naderhand ook een foute inschatting te hebben gemaakt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren