Hakim Traïdia maakt korte film over ex-jihadist

Door ANP, woensdag 17 oktober 2018 21:34, bron: ANP

HAARLEM - Acteur en theatermaker Hakim Traïdia heeft een korte film gemaakt, De vader van Van Gogh.

De regisseur heeft de film onlangs gedraaid in Haarlem met de Nederlandse acteur Genio de Groot en de Algerijnse acteur Mohamed Bendouad, maakte hij woensdag bekend. Het 12 minuten durende drama vertelt over een vader die de moordenaar van zijn zoon, een ex-jihadist, op bezoek krijgt.

De kortfilm, die Nederlands, Engels en Arabisch gesproken is, zal binnenkort te zien zijn in Marokko, Algerije en Tunesië. De Nederlandse première is begin december in Haarlem. De Nederlander initieerde het project samen met de Algerijnse regisseur Mouzahem Yahia.

Eerste filmproject

Het is het eerste filmproject dat Traïdia in Nederland regisseert; in Algerije maakte hij de afgelopen jaren al een komedie en een kinderserie. De kunstenaar wil binnenkort een Nederlandse speelfilm gaan ontwikkelen.

Genio de Groot werd bekend bij het grote publiek met zijn rollen in onder meer Het Zakmes, Dorsvloer vol confetti en Ramses. Hij maakte talloze voorstellingen met het cabaretgezelschap NUHR en trad met acteur Harry Piekema op onder de naam Hamm en Hoppa. Ook werkte De Groot voor het populaire VPRO-programma VIlla Achterwerk.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren