Amber Heard en Akon op congres in Den Haag

Door ANP, donderdag 18 oktober 2018 09:43, views: 10, bron: ANP

DEN HAAG - Den Haag mag de komende dagen een keur aan beroemdheden ontvangen voor het internationale congres One Young World.

Zanger Bob Geldof spreekt donderdag over leiderschap in roerige tijden en actrice Amber Heard deelt haar ervaringen over het werken met vluchtelingen. Actrice Rosario Dawson is aanwezig bij de lancering van een initiatief van jonge leiders tegen seksueel geweld.

Akon, die zich na een muzikale carrière heeft gestort op het verschaffen van zonne-energie aan Afrikaanse landen, spreekt vrijdag over het ondernemerschap en mengt zich later die dag in een plenaire discussie over werkloosheid. Ook Rosario Dawson is vrijdag terug te vinden op het congres: ze weidt uit over wat ondernemerschap kan betekenen voor de sociale positie van vrouwen.

Kofi Annan

Amal Clooney, mensenrechtenadvocate en vrouw van George Clooney, zou donderdag in gesprek gaan met Kofi Annan over diens carrière en het winnen van de Nobelprijs. De oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties overleed in augustus en One Young World brengt donderdag nu een tribuut aan Annan.

Tijdens One Young World komen meer dan 1500 hoogopgeleide jonge mensen van over de hele wereld naar de hofstad. De jongeren bespreken wat ze kunnen doen in de strijd tegen bijvoorbeeld armoede, klimaatverandering en honger. Het congres duurt nog tot en met zaterdag.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren