Film met Bingbing en Bruce Willis gecancelled

Door ANP, donderdag 18 oktober 2018 13:32, views: 25, bron: ANP

PEKING - Air Strike, de film met daarin Bruce Willis, Adrien Brody en Fan Bingbing, wordt niet meer uitgebracht. Regisseur Xiao Feng noemde de film op de Chinese sociale media-website Weibo "besmeurd" vanwege het belastingontduikingsschandaal waarin de Chinese actrice verwikkeld is en schreef woensdag dat "het tijd was om los te laten".

De film zou oorspronkelijk uitkomen op 17 augustus, maar de release werd door de controverse verschoven naar 26 oktober en is nu helemaal van de baan. Air Strike werd geproduceerd door Mel Gibson, speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van de Japanse bombardementen op Chongqing, tijdelijk de Chinese hoofdstad in de oorlog.

Bingbing, de bestbetaalde actrice van China en bekend van haar rol in de X-Men-films, verdween in juli. Nadat bekend werd dat ze een hoge boete krijgt voor belastingontduiking dook ze in oktober met een publieke verontschuldiging op Weibo weer op. Bingbing is veroordeeld tot het betalen van 884 miljoen yuan, omgerekend ruim 110 miljoen euro.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren