Gordon delft onderspit tegen boeren en Max

Door ANP, maandag 22 oktober 2018 09:06, bron: ANP

AMSTERDAM - Max Verstappen en vijf boeren hebben Gordon zondagavond een flinke tik uitgedeeld. Naar Screentest, het laatste programma dat Gordon voor RTL presenteert, keken slechts 235.000 mensen. Daarmee valt de zoektocht naar nieuw presentatietalent voor RTL 4 buiten de kijkcijfertop 25 van de Stichting KijkOnderzoek.

Televisiekijkend Nederland stemde zondagavond en masse af op Boer zoekt vrouw, dat met 3,3 miljoen kijkers de kijkcijfertop aanvoert. Ook de inhaalrace van Formule 1-coureur Max Verstappen trok veel bekijks. 1,4 miljoen Nederlanders zagen hoe Max als achttiende startte tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten en als tweede over de finish kwam.

Screentest is tot nu toe geen succes. De eerste aflevering trok 434.000 kijkers, vorige week stemden 491.000 Nederlanders af op Gordons zwanenzang bij RTL. De zanger en presentator maakte deze zomer bekend over te stappen naar Talpa, na zestien jaar programma's maken voor RTL. "Ik ga een nieuw avontuur aan met John de Mol en dat voelt enorm vertrouwd en goed", zei Gordon bij het bekendmaken van zijn overstap. "Bij Talpa Network gaat het gebeuren de komende jaren. Daar wil ik bij zijn."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren