Fleetwood Mac kondigt Europese tournee aan

Door ANP, maandag 22 oktober 2018 20:59, views: 19, bron: ANP

LONDEN - De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac heeft maandag een nieuwe Europese tournee aangekondigd. De formatie zal in juni 2019 onder meer spelen in Berlijn, Dublin en Londen, zo melden buitenlandse media.

Oudgedienden Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks, and Christine McVie zullen worden begeleid door nieuwkomers Mike Campbell and Neil Finn. Het tweetal verving eerder dit jaar Lindsey Buckingham, die na decennia uit de band werd gezet.

Buckingham heeft zijn oud-collega's onlangs voor de rechter gesleept omdat hij compensatie eist voor de gemiste inkomsten van een tournee die de band voor dit jaar gepland had staan. Volgens zijn advocaten kan dat bedrag oplopen tot ruim 14 miljoen dollar.

Ruzie

De gitarist zou uit de band zijn gezet omdat hij solo wilde gaan. Buckingham zelf claimt dat hij alleen maar heeft gevraagd de tournee uit te stellen zodat hij tijd zou hebben voor een solo-album.

De 69-jarige artiest maakte tussen 1975 en 1987 deel uit van de band en keerde tien jaar later terug. Hij behoort niet tot de oprichters van Fleetwood Mac, maar schreef wel grote hits als Go Your Own Way, The Chain en You Make Loving Fun.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren