Diddy schenkt een miljoen aan basisscholen

Door ANP, woensdag 24 oktober 2018 05:22, views: 11, bron: ANP

NEW YORK - Een scholengemeenschap voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen kan rekenen op een flinke som geld van Sean Combs. Diddy beloofde dinsdag een miljoen aan Capital Preparatory Schools voor een nieuwe locatie in de Bronx in New York.

Het instituut biedt gratis onderwijs aan leerlingen in de basis- en middelbareschoolleeftijd. Sinds de oprichting van de scholen zijn volgens het bestuur honderd procent van de scholieren gaan studeren, zo meldt Variety.

De school heeft al een vestiging in Harlem, waar Diddy zelf vandaan komt. "Ik kom uit dezelfde omstandigheden waarin deze kids elke dag leven", aldus de muzikant in een verklaring. "Ik begrijp hoe belangrijk het is om toegang te hebben tot goed onderwijs. Deze school geeft studenten met minder kansen de kennis om verantwoordelijke en betrokken burgers te worden. We leren de kinderen niet alleen te lezen en schrijven, we leren ze ook hoe ze het verschil maken en stellen hen in staat de leiders te worden van een nieuwe generatie."

Het is niet de eerste keer dat Diddy geld in onderwijs steekt. In 2016 richtte hij het Sean Combs Scholarship Fund op, een beurs waarmee studenten die zich dat niet kunnen veroorloven, tóch naar Harvard kunnen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten