logo songteksten.net

Duncan Stutterheim prijst pleidooi Lubach voor xtc

AMSTERDAM - Duncan Stutterheim, de oprichter en voormalig eigenaar van ID&T, heeft veel lof voor het pleidooi van het programma Zondag met Lubach om xtc te legaliseren in Nederland. ID&T is de grootste organisator in Nederland van succesvolle dance-evenementen zoals Sensation en Thunderdome.

"Het beste stukje tv ooit over xtc. Spijker op z'n kop!" prijst Stutterheim, die ook mede-eigenaar is van de ADAM Toren en de Westergasfabriek, op Twitter.

Het is niet de eerste steunbetuiging voor het betoog dat Lubach en zijn team zondag in het programma Zondag met Lubach hielden. Ook experts op het gebied van drank- en drugsgebruik erkenden maandag en dinsdag in de media dat het raar is dat drank, dat volgens onderzoeken veel verslavender en gevaarlijker is dan xtc, wel legaal verkrijgbaar is en xtc-pillen niet.

Voordelen

Onder meer in Radio EenVandaag bevestigden wetenschappers dat xtc als 'voordelen' heeft dat het in tegenstelling tot drank niet verslavend is en dat xtc doorgaans alleen door twintigers en dertigers wordt gebruikt. “Alcohol blijven mensen daarentegen hun hele leven drinken”, stelt een onderzoeker van het Bonger Instituut.

De Tweede Kamer bleek vorige week verdeeld over een onderzoek naar de legalisatie van xtc en MDMA, het belangrijkste bestanddeel van xtc. Veel linkse partijen zijn voorstander van onderzoek. “Politiek Den Haag zou drank nooit verbieden omdat het bij de cultuur hoort”, stelde Lubach. “Maar voor jongeren hoort xtc net zo goed bij de cultuur. En het is nog gezonder ook.”

Het item van Lubach werd in drie dagen tijd bijna een half miljoen keer bekeken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren