logo songteksten.net

Racoon is gelukkig met nieuwe sound

(Novum) - Racoon ging voor de nieuwe plaat Liverpool Rain op zoek naar een nieuw geluid. De Zeeuwse band riep de hulp in van de Vlaamse producent Wouter Van Belle, de man achter onder meer Novastar.

"Onze manager kende zijn werk goed en stelde voor eens te gaan praten", vertelt bassist Stefan de Kroon in het AD. "Al snel bleek dat onze visies op de nummers overeen kwamen en hij heeft ze in een nieuw jasje gestoken. Zo goed, dat we er zelf versteld van stonden." Op het album zijn popliedjes te horen met koperblazers, cello's en violen.

Volgens zanger Bart van der Weide is de 'typische Racoon-sound' er nog steeds. "Die krijg je er niet uit. Maar je moet oppassen dat je op je vijfde plaat niet weer met hetzelfde komt. Na een album met heel pure, uitgeklede liedjes wilden we nu iets nieuws brengen."

Ondanks vijf studioalbums en diverse hits zijn de mannen van Racoon nooit helemaal tevreden. "We zijn nog steeds op zoek naar het ultieme liedje", legt De Kroon uit. "En als we dat geschreven hebben, doen we alsof het niet zo is. Anders verlies je je bestaansrecht."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren