Neil Young beaamt huwelijk met Daryl Hannah

Door ANP, donderdag 1 november 2018 06:34, bron: ANP

LOS ANGELES - In een post waarin hij Amerikanen oproept te gaan stemmen volgende week, heeft Neil Young bevestigd dat hij met Daryl Hannah is getrouwd.

De singer-songwriter gaf op de fansite van zijn band Crosby, Stills, Nash & Young een nieuwe live-video vrij van het nummer Ohio. In de post vertelt hij dat hij het nummer in 1970 schreef nadat hij foto's zag van een studente die was doodgeschoten door de Nationale Garde tijdens protesten tegen de Vietnamoorlog. "Dat was een cruciaal moment in onze geschiedenis. Net als we nu op een cruciaal moment zijn", aldus Young, die zelf overigens Canadees is.

De muzikant maakt zich in zijn bericht sterk voor strengere wapenwetgeving, en prijst studenten die de straat opgaan voor betere leefomstandigheden. "Wij staan achter hen. Wij zijn hen. Mijn vrouw Daryl en ik hebben deze video samengesteld om er eens over na te denken."

Neil (72) en Daryl (57) zijn sinds 2014 samen, nadat de muzikant na 36 jaar van zijn vrouw Pegi scheidde. Eind augustus deden er geruchten de ronde dat de twee in het huwelijksbootje waren gestapt. Een dag na de vermoedelijke ceremonie plaatste Daryl een foto van een uil met een cryptische boodschap erbij op Instagram. "Iemand waakt over ons....liefde en niets dan liefde." Hierop reageerden veel fans met gelukswensen, maar Neil en Daryl bevestigden nooit dat dat inderdaad de uitleg van de post was.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren