logo songteksten.net

Martin Garrix op jacht naar vierde EMA

BILBAO - Martin Garrix kan zondag opnieuw een MTV European Music Award (EMA) winnen. De Nederlander, die vorige maand tot populairste dj van de wereld werd verkozen, is genomineerd in de categorie beste elektronische act.

Garrix won dezelfde prijs in 2015 voor het eerst en was daarmee de eerste Nederlander ooit die een EMA won in een algemene categorie. In 2016 werd hij weer tot winnaar gekroond en mocht hij bovendien een beeldje meenemen voor beste World Stage-optreden.

Vorig jaar zag Garrix de prijs naar zijn collega David Guetta gaan. Zondag heeft hij concurrentie van dezelfde Fransman en Calvin Harris, Marshmello en The Chainsmokers.

Jack $hirak

Garrix kan niet de enige Nederlandse winnaar worden. Producer Jack $hirak maakt nog kans voor een van de prijzen in de categorie beste wereldwijde act. Hij werd maandag al uitgeroepen tot beste Nederlandse act en dingt daarmee automatisch mee in de wereldwijde categorie waarin alle nationale winnaars het tegen elkaar opnemen. Vorig jaar was Lil’ Kleine een van de zeven winnaars.

De MTV EMA vindt voor de 25e keer plaats, dit keer in het Spaanse Bilbao. Camila Cabello is met zes nominaties de grootste kanshebber, gevolgd door Ariana Grande en Post Malone. De show wordt gepresenteerd door Hailee Steinfeld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren