Nieuw-Zeeland geeft Star is Born extra waarschuwing

Door ANP, vrijdag 9 november 2018 10:45, views: 20, bron: ANP

WELLINGTON - Het muzikale drama A Star is Born krijgt in Nieuw-Zeeland een extra waarschuwing bij de leeftijdsclassificatie. De extra melding is toegevoegd na klachten van gezondheidsorganisaties, meldt The Hollywood Reporter.

De bioscoopfilm, de vierde remake van het origineel uit de jaren dertig van de vorige eeuw, vertelt over de relatie tussen een jonge, beginnende zangeres (Lady Gaga) en een alcoholistische rocker (Bradley Cooper).

A Star is Born heeft in Nieuw-Zeeland een classificatie M gekregen, wat neerkomt op 16 jaar en ouder. Bij de M staan diverse waarschuwingen waarom de film niet voor te jonge kijkers geschikt zou zijn. Hier stonden tot nu toe alleen seks, grof taalgebruik en drugsgebruik bij. Op aandringen van de diverse gezondheidsorganisatie komt hier nu ook de vermelding ‘suïcide’ bij.

In de film komt zelfmoord voor. Het aantal zelfmoorden onder jongeren is een toenemend probleem in Nieuw-Zeeland. Diverse mensen zouden bij de hulporganisaties hebben geklaagd dat zij het moment in de film te confronterend zouden vinden.

Angsticoontje

In Nederland heeft de film een Kijkwijzer van 12 jaar en ouder, met de icoontjes angst, drugsgebruik en grof taalgebruik. Een woordvoerder van de Kijkwijzer legt desgevraagd uit dat suïcide in Nederland onder het icoontje 'angst' valt, omdat dit één van de aspecten in het verhaal is die jonge kinderen mogelijk angst kunnen inboezemen.

Distributeur Warner Bros. laat desgevraagd weten nog geen soortgelijke klachten als in Nieuw-Zeeland te hebben ontvangen. A Star is Born kreeg over de hele wereld lovende recensies en bracht inmiddels al 300 miljoen dollar op. In Nederland trok het muzikale drama al 350.000 bezoekers.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren