logo songteksten.net

Nieuwe beschuldiging Harvey Weinstein

NEW YORK - Slecht nieuws voor Harvey Weinstein. De gevallen Hollywood-producent heeft opnieuw een aanklacht aan zijn broek hangen. Ditmaal is het actrice Paz de la Huerta die hem heeft beschuldigd van verkrachting. Weinstein zou haar niet een, maar twee keer verkracht hebben in haar eigen appartement in 2010, zo melden Amerikaanse media.

Paz meldde zich een jaar geleden al bij de politie met haar verhaal, maar heeft haar beschuldiging nu officieel gemaakt. Weinstein ontkent in alle toonaarden. Volgens de actrice drong de filmproducent aan op het drinken van een slaapmutsje, nadat hij haar had thuis gebracht. Eenmaal thuis zou hij zich aan haar opgedrongen hebben en verscheen hij na die nacht meerdere malen onuitgenodigd bij haar huis en belde hij Paz regelmatig op.

Weinstein staat momenteel terecht voor de verkrachting van drie andere vrouwen, waar tientallen andere vrouwen hem beschuldigen van seksueel ontoelaatbaar gedrag, misbruik en eveneens verkrachting. Volgens de eens zo machtige producent klopt er allemaal niets van hun verklaringen en was er geen enkele sprake van dwang tot tot seks.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren