logo songteksten.net

Vlemmix de cel in om mishandeling

(Novum) - Johan Vlemmix is woensdag ook in hoger beroep veroordeeld voor mishandeling. Omdat hij een boete van tweehonderd euro weigert te betalen, moet hij de cel in. Tijdens carnaval 2009 deelde hij een klap uit, naar eigen zeggen uit zelfverdediging. Het gerechtshof in Den Bosch oordeelde woensdag anders.

Vlemmix reageerde na zijn veroordeling zwaar teleurgesteld. De boete weigert hij uit principe te betalen. "Ik ben het geloof in het rechtssysteem helemaal kwijt. Ik kan mijn reet er wel mee afvegen", zegt de duidelijk geƫmotioneerde Vlemmix. "Ik ga ook niet meer in cassatie, ik heb geen enkel vertrouwen in een goede afloop."

De zanger zou in 2009 tijdens carnaval een man hebben geslagen, iets wat hij zelf ook niet ontkent. Volgens de lezing van Vlemmix werd een agressieve man door twee anderen in bedwang gehouden. De man herkende de beroeps-BN'er, schreeuwde dat hij hem zou slaan en rukte zich los, waarop Vlemmix de man een klap gaf om zichzelf te verdedigen. Hij was er dan ook van overtuigd dat hij vrijgesproken zou worden.

"Ik ben ontzettend teleurgesteld. Ik heb wel vaker voor de rechter gestaan, en volgens mij heb ik nog nooit gewonnen. Maar dit keer had ik er echt een goed gevoel bij."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren