logo songteksten.net

Interview Twan beter bekeken dan Late Night

AMSTERDAM - Twan Huys trekt meer bekijks als hij vragen beantwoordt in plaats van ze te stellen. Van der Vorst ziet sterren, waarin Twan zich voor het eerst uitliet over de tegenvallende kijkcijfers van zijn RTL Late Night, trok 986.000 kijkers. Niet eens de helft daarvan bleef hangen voor RTL Late Night, dat direct na Huys' interview te zien was. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De latenighttalkshow boeide woensdag 473.000 kijkers. Daarmee behoort het programma wel tot de 25 best bekeken programma's, RTL Late Night veroverde de 24e plek. Twan presenteert Late Night sinds september en haalt de dagelijkse kijkcijfertop sindsdien vaker niet dan wel. Humberto Tan werd voor de zomer van de latenighttalkshow gehaald vanwege teruglopende kijkcijfers, maar naar Late Night met Twan kijken nog minder mensen.

"Het is niet altijd prettig wakker worden als je naam er weer in staat", zei Twan tegen Peter van der Vorst over de harde kritiek van tv-recensenten. Ook vertelde hij niet onzeker te worden van die kritiek en de tegenvallende kijkcijfers. "Ik ben al vrij lang journalist en ik presenteer al vrij lang televisieprogramma's. Dus ik weet wel wat ik kan. Daar ben ik niet onzeker over. Anders zou ik het ook niet kunnen presenteren."

RTL Late Night met Twan Huys legde het ook woensdag af tegen Pauw. De latenighttalkshow van NPO 1 trok 758.000 kijkers, goed voor de elfde plek in de kijkcijfertop. De lijst wordt aangevoerd door het NOS Journaal van 20.00 uur, dat precies twee miljoen kijkers trok. De wereld draait door (1,4 miljoen kijkers) en het NOS Journaal van 18.00 uur (1,2 miljoen) kijkers maken de top drie compleet.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren