logo songteksten.net

'Muziek K3 gebaseerd op Bach en Mozart'

AMSTERDAM - De liedjes van K3 worden vaak kindermuziek genoemd, tot woede van componist Miguel Wiels. "Kidsmuziek klinkt alsof we het onszelf maar makkelijk maken, dat het platvloers is wat we doen", zegt Miguel in het AD. "Erg onterecht."

Miguel, ook bekend als vaste pianist van Paul de Leeuw, en de andere schrijvers voor het trio werken zich "in het zweet". "We steken maatschappelijke thema's in onze liedjes en gieten die vervolgens in een meezingbare vorm. Omdat we, dat geeft ik graag toe, altijd een zo groot mogelijk publiek willen bereiken. Maar juist voor liedjes als Prinsesje en Superman, waarin een prinsesje op een ander prinsesje verliefd wordt, lijkt me dat alleen maar goed."

Voor de wijsjes van liedjes als Oya lélé, MaMaSé! en Kuma Hé laat Miguel zich inspireren door klassieke muziek. "De melodieën zijn vaak geënt op die van de grote klassieke componisten, zoals Bach en Mozart. Die bevatten goed in het gehoor liggende akkoorden, die de Beatles ook veel gebruikten. We maken echte popliedjes met veel vocale harmonieën. Op dat vlak beschouw ik de jongens van ABBA altijd als mijn leermeesters."

Miguel wil dan ook niet meer horen dat K3 alleen voor kinderen is. "Ik ben ontzettend fier op K3. Dat we er na twintig jaar nog steeds staan, vind ik heel bijzonder. Dan is het spijtig wanneer bepaalde mensen ons werk afdoen als muziek voor kinderen." Volgens de componist is het "muziek die óók voor kinderen is". "Onze doelgroep loopt van drie tot honderd jaar."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren