logo songteksten.net

Shane Alexander geniet in Amsterdam

(Novum) - Paradiso is woensdag het toneel van het eerste optreden in de nieuwe Europese tournee van Shane Alexander. Hoewel de Amerikaanse singer-songwriter een warme band heeft met Amsterdam, is dat niet de reden dat hij zijn toer daar aftrapt. "Ik start hier, omdat mijn manager dat vroeg," zegt Alexander.

Toch heeft de zanger veel met de stad. Zo staat op een van zijn albums het nummer Amsterdam. "In 2005 kwam ik voor de eerste keer in Europa en die stad was de eerste stad in Europa waar ik kwam. De stad was zo mooi. Het was een mooie zonnige dag. Het lied is een verhaal waarin ik alles achterlaat om Amsterdammer te worden."

"Sowieso haal ik veel inspiratie uit Nederland en de stad Amsterdam. Ik ben hier nu al een paar keer geweest en geniet elke keer weer. Het is heel anders dan ik gewend ben, hoewel het elke keer weer iets bekender lijkt. Ik vind het een voorrecht dat ik zo veel mag reizen."

De naam Shane Alexander is nog niet heel bekend in Nederland. Toch is de kans groot dat zijn nummers wel bekend zijn. Zijn muziek wordt namelijk veel gebruikt in tv-series. Zo waren in onder meer Criminal Minds, Bones, One Tree Hill en The Real World nummers van hem te horen.

Het trotst is Alexander op de serie Bones. Aan het eind van elke aflevering is zijn lied Shipwrecked drie minuten lang te horen. "Ik ben altijd blij als ze mijn liedjes willen gebruiken. Soms is het minder leuk. Als de makers het liedje niet goed snappen bijvoorbeeld. Maar het blijft een fantastische manier om een groot publiek te bereiken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren