Feesten in Drenthe en Twente ruziën over naam Hello

Door ANP, vrijdag 16 november 2018 19:36, views: 14, bron: ANP

AMSTERDAM - Twee grote muziekfestivals in Nederland met de naam Hello is niet handig. Dat stelt evenementenbureau 4PM, dat door het jaar heen een aantal Hello-feesten organiseert. De eerstvolgende editie is op oudejaarsavond in Den Bosch, Enschede en Maastricht.

De organisator was daarom zeer ontstemd toen het Drentse festival Retropop dit najaar na vijftien jaar besloot haar naam te veranderen in Hello Festival. “Twee festivals met dezelfde naam is niet alleen op alle fronten erg onhandig”, stelt een woordvoerder van 4PM. “Het is een inbreuk op het merken- en handelsnaamrecht. Wij hebben de naam officieel geregistreerd.”

Het Amsterdamse bureau heeft het Drentse festival een brief gestuurd waarin het wordt gesommeerd de naam binnen een week te veranderen. Mocht Hello (voorheen Retropop) dit niet doen, dan stapt 4PM naar de rechtbank. De Drentse organisatie heeft nog niet gereageerd.

Op de oud & nieuw-versie van Hello in Maastricht, Den Bosch en Enschede staan onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Kraantje Pappie en The Partysquad geprogrammeerd. Het Drentse Hello-festival biedt deze zomer onder meer de Britse singer-songwriter Paul Carrack en Midge Ure.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren