Humberto Tan: Let’s Dance verbindt generaties

Door ANP, zaterdag 17 november 2018 07:34, bron: ANP

AMSTERDAM - Humberto Tan probeert met zijn jaarlijkse discospektakel Let’s Dance in de Ziggo Dome in Amsterdam generaties te verbinden. Hij presenteert Let’s Dance dit weekend voor de vierde keer, waarbij hij met een mix van artiesten jong en oud wil aanspreken.

De vierde editie van het dansfeest, zaterdag en zondag, staat volledig in het teken van de jaren tachtig. Humberto neemt zijn dochter Julia, met wie hij samen danste in het eerste seizoen van Dance Dance Dance, mee het podium op. “Julia doet mee aan de dansclinics waarmee we proberen het publiek mee te laten dansen.”

Brainpower gaat tijdens de shows van Let’s Dance optreden met zangeres Chaka Khan. Brainpower neemt in de Ziggo Dome de rap voor zijn rekening aan het begin van haar hit I Feel For You uit 1984 , vertelt Humberto Tan.

Spannend

Dionne Slagter, ook bekend als OnneDi, brengt tijdens Let’s Dance een medley van Madonna. “Dat vindt ze spannend”, weet Humberto. “Afgelopen zaterdag trad ze nog op in de Melkweg en komend weekend voor 12.000 mensen in de Ziggo Dome en dat binnen een week! Dat Dionne dit aandurft vinden we heel leuk.”

Zelf komt Humberto Tan (53) uiteraard ook in actie, tijdens de clinics en als host van de avond. “Mijn rol is wat groter dan voorgaande edities, ik mag op het podium wat meer vertellen over de muziek van de jaren tachtig, zonder er een hoorcollege van te maken.” De presentator heeft al flink gerepeteerd. “Sommige dansers met wie ik dans zijn nog maar 18. Maar los van hun leeftijd: zij zijn fitter en krachtiger.”

Choreografie

Humberto verheugt zich op de optredens van Edsilia Rombley, Fedde Le Grand en Kool & The Gang. Holy Mae Brood en Soy Kroon, de winnaars van de vierde reeks van de RTL-show Dance Dance Dance, komen ook lang. Soy danst een choreografie van Michael Jackson.

Humberto Tan, die aan de wieg stond van Let’s Dance, vind het een uitdaging om het publiek elk jaar te blijven verrassen en meerdere generaties aan te spreken. “Ik ben zelf opgegroeid met dansmuziek uit de jaren tachtig, maar mijn dochter Julia vindt het ook leuk om op te dansen. Fedde Le Grand draait voor ons ook jaren tachtig. Hij is een artiest van nu, maar vindt old school ook fantastisch. Zo proberen we een brug te slaan tussen generaties.”
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren