Vera Mann wil meer erkenning voor musicals

Door ANP, zondag 18 november 2018 07:06, views: 11, bron: ANP

AMSTERDAM - Vera Mann merkt dat mensen soms wat minachtend kijken naar het genre klucht of musical. Volkomen onterecht, vindt ze. “Met humor kun je mensen ook raken.”

“Er wordt wel eens neergekeken op het genre”, zegt Mann, die vanaf december naast onder meer Jon van Eerd te zien is in de musicalkomedie Charley. “En nee, het is geen Shakespeare. Maar mensen liggen soms letterlijk in een deuk van het lachen.”

Op zo’n moment realiseert Vera zich extra dat je mensen op verschillende manieren kunt beroeren. "Als je 800 tot 1000 man in de zaal kan raken en ze even alles kan laten vergeten, vind ik dat net zo goed ontzettend ontroerend.” Ze verwacht dat mensen dat gevoel ook gaan hebben bij Charley. “We hebben als cast vaak de slappe lach gehad. Jon hoeft maar naar je te kijken en dan ga je al”, grapt ze.

Bewerking

De musical Charley is een bewerking van de klucht De tante van Charlie uit 2004, destijds ook met Jon van Eerd in de hoofdrol en door hem vertaald vanuit het Engels. Die versie was gebaseerd op de Britse komedie Charley’s Aunt van Brandon Thomas uit de negentiende eeuw.

Charley gaat over een butler (Van Eerd) die gedwongen wordt zich voor te doen als een charmante tante om twee jonge verliefde stellen uit de brand te helpen. Vera Mann speelt de ‘echte’ tante. Andere rollen zijn voor Laus Steenbeeke, Hugo Haenen, Priscilla Knetemann, Job Bovelander, Jonathan Demoor en Aimée de Pater.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren