Jim Carrey: sociale media vormen mijn canvas

Door ANP, maandag 19 november 2018 04:33, bron: ANP

LOS ANGELES - Sinds twee jaar heeft Jim Carrey er een baantje bij. De acteur blijkt namelijk ook een getalenteerd kunstenaar te zijn, iets wat hij regelmatig uit via sociale media. Carrey tekent vooral politiek getinte plaatjes, die hij vervolgens post op zijn socials. In een interview dat hij zondag gaf op het Vulture Festival in Los Angeles, verklaarde hij zijn kunst. "Sociale media zijn als een canvas voor mij."

Carrey staat bekend als anti-Trump en maakt van zijn hart geen moordkuil. "Ik denk dat als mijn kunstwerkjes gebruikt worden om de waarheid of wat dan ook weer te geven op artistieke wijze, dat een heel mooi iets is."

Jim vertelde ook dat zijn management hem ervan probeerde te weerhouden zijn politieke denkbeelden openbaar te maken, omdat dat wellicht schadelijk voor hem kon zijn. Maar dat advies lapte de acteur aan zijn laars. "Er was veel druk van verschillende kanten, omdat er gevreesd werd dat ik fans zou verliezen. Ik dacht alleen maar: nou en? Dan gaan ze toch lekker als ze het niet met me eens zijn?"

Carrey heeft nog altijd 18,1 miljoen volgers op Twitter en lijkt dus weinig schade te hebben opgelopen met zijn politieke tekeningen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten