logo songteksten.net

Vruchtbaarheidsarts Octomom verliest vergunning

(Novum/AP) - De arts die Octomom Nadya Suleman aan haar achtling hielp is vanaf juli zijn werkvergunning kwijt. De medische toezichtraad van Californië oordeelde woensdag dat het publiek beschermd moet worden tegen de vruchtbaarheidsarts.

Michael Kamrava heeft zich volgens de raad schuldig gemaakt aan grove nalatigheid. Hij bracht in 2008 twaalf embryo's in bij Suleman, terwijl twee à drie embryo's de norm zijn. De toezichtraad noemt het aantal teruggeplaatste embryo's 'buitensporig'. "Het geeft zeker aan dat Kamrava geen correct oordeel velde."

De nu 34-jarige Suleman werd in januari 2009 wereldberoemd nadat ze een achtling op de wereld zette, wat haar de bijnaam Octomom opleverde. De alleenstaande Suleman had toen al zes kinderen, ook die kwamen ter wereld met behulp van Kamrava.

De arts ging niet alleen in de fout met Suleman. Hij zou meerdere malen veel te veel embryo's hebben teruggeplaatst. "Dit gaat niet om een patiënt, of twee patiënten, maar om drie", concludeerde de toezichtraad.

Kamrava heeft toegegeven dat hij meerdere malen de fout in is gegaan. Suleman heeft inmiddels te kennen gegeven dat ze bij nader inzien toch liever minder kinderen had gehad. De 34-jarige heeft financiële problemen en dreigt haar huis te verliezen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren