logo songteksten.net

Blad Glamour stopt met uitgeven papieren editie

NEW YORK - Het blad Glamour stopt met de papieren editie. Dat heeft uitgeverij Condé Nast dinsdag aan The New York Times gemeld. Condé Nast geeft veel grote succesvolle bladen als Vogue, Vanity Fair en The New Yorker uit.

Het besluit is niet ingegeven door teruglopende abonneeaantallen; de oplage van Glamour is al drie jaar stabiel. Het blad verschijnt maandelijks in een oplage van 2,2 miljoen. Maar hoofdredacteur Samantha Barry stelt dat de tijd rijp is voor Glamour om definitief de overstap te gaan maken naar online. "Dat is waar de lezers zich bevinden, en dat is de plek waar we kunnen groeien", stelt ze.

De uitgeverij bracht het aantal bladen vorig jaar al terug van twaalf naar elf. In januari werd een nieuwe hoofdredacteur aangesteld: Samantha Barry, die haar sporen heeft verdiend in de digitale journalistiek. Onder haar leiding steeg het aantal unieke bezoekers van de website naar 6,3 miljoen per maand.

Kosten

De website van Glamour blijft gratis toegankelijk. Maar het blad zal elke maand een online-editie op de site zetten die alleen gelezen kan worden door abonnees.

Glamour werd voor het eerst uitgegeven in 1939. De laatste papieren editie verschijnt op 27 november.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren