Netflix-actrice jongste Unicef-ambassadeur ooit

Door ANP, dinsdag 20 november 2018 21:20, views: 10, bron: ANP

NEW YORK - De Britse actrice Millie Bobby Brown (14) wordt de jongste Unicef-ambassadeur uit de geschiedenis van de kinderrechtenorganisatie. De Verenigde Naties heeft de ster uit Netflix-serie Stranger Things gevraagd in de toekomst de boodschap van Unicef waar mogelijk uit te dragen, meldt persbureau Reuters.

“Wereldleiders moeten naar ons jongeren luisteren”, stelt Brown. “Ik wil aandacht vragen voor onderwijs en geweld tegen jongeren en pesten. Ieder kind heeft recht op een veilige leefomgeving, een normale opvoeding en schoon water.”

De tienerster brak door met haar rol als de geheimzinnige Eleven die in hitserie Stranger Things met haar bijzondere krachten probeert de vermissing van een jongetje op te lossen. Zij sprak zich in het verleden vaker uit tegen vooral pesten en zag zich genoodzaakt haar Twitter-account op te heffen omdat zij zoveel hate-replies kreeg op haar opmerkingen.

Brown heeft op Instagram wel 18 miljoen volgers. Zij werd recent door het blad Time gekozen als de jongste van de honderd meest invloedrijkste sterren van het jaar.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren