logo songteksten.net

Studio Boulevard blijft op het Leidseplein

AMSTERDAM - RTL Boulevard blijft gewoon vanuit de studio op het Leidseplein in Amsterdam de uitzending voorzetten. Dat meldt Het Parool. Het programma is niet van plan om te verhuizen, ondanks de dreiging van een aanslag op misdaadverslaggever John van den Heuvel.

De omroep geeft aan niet te willen zwichten voor de druk vanuit het criminele milieu. "Wij vinden het sowieso erg en bijzonder heftig dat John moet uitwijken om zijn rol te kunnen spelen in onze uitzendingen," zegt RTL-woordvoerder Kim Koppenol. "We nemen zijn veiligheid heel serieus, maar willen en zullen tegelijkertijd niet buigen voor criminelen en het vrije woord verdedigen."

John van den Heuvel is blij met de opstelling van RTL Boulevard. "Ik vind het een goed signaal dat RTL niet zwicht voor criminele druk en de rug recht houdt, net zoals De Telegraaf en Panorama deden na de aanslagen op hun gebouwen," zegt de misdaadjournalist. "Vertrekken vanwege criminele dreiging is een teken van onmacht."

De journalist wordt vanwege dreiging uit het criminele milieu al sinds december zwaar beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Aanvankelijk ging het om dreiging vanuit de criminele motorclub No Surrender, inmiddels komt de dreiging al een tijd voornamelijk uit andere hoek.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren