logo songteksten.net

Kris Kross Amsterdam geniet van smeekbedes

AMSTERDAM - De mannen van Kris Kross Amsterdam brengen vrijdag misschien wel hun meest gewilde single tot nu toe uit, Vámonos. Via social media ontving het dj-trio letterlijk smeekbedes. Niet zozeer omdat het publiek zo benieuwd was naar de opvolger van Whenever, maar omdat Vámonos de eerste solosingle van Fifth Harmony-zangeres Ally Brooke is.

“Het is alleen maar mooi dat er wordt gesmeekt”, zegt Yuki Kempees voor de camera van het ANP. “Wij voelen wel druk, maar voor haar is het spannender, het is haar eerste solosingle.” Volgens Yuki is duidelijk te merken dat het trio een Amerikaanse superster heeft weten te strikken. “Op social media is het nummer nu al redelijk ontploft.”

Dat Kris Kross Amsterdam de solosingle van Ally mag verzorgen, vinden ze “een eer”. De zangeres scoorde met Fifth Harmony hits als Work From Home en Worth It, in mei besloten de meiden ieder hun eigen weg te gaan. Ally kwam “eigenlijk een beetje toevallig” bij de Amsterdamse mannen terecht. “We zaten in Los Angeles met twee Spaanstalige songwriters”, vertelt Jordy Huisman. Eén van die twee bleek betrokken te zijn bij het management van Ally. “Hij zei direct: dit is een single voor Ally Brooke”, weet Yuki nog.

Original

Waar Yuki “even moest kijken” wie Fifth Harmony was - en toen ontdekte “wow, dit is gigantisch”- wist Jordy meteen met wie ze te maken hadden. “Ik luisterde veel naar dat nummer, Work From Home. Het was een hit toen wij SEX hadden, dus toch een beetje een tegenstander. En dan gaat zo’n meisje met ons een nummer maken, dat is toch wel cool.”

Het mag dan gezongen worden door een Amerikaanse superster, Vámonos is “wel echt ons nummer”, vertelt Sander. “Het is Kris Kross Amsterdam featuring Ally Brooke, maar het voelt voor haar ook wel als haar nummer, denk ik. We doen het echt samen.” Na Whenever, een bewerking van Shakira’s doorbraakhit Whenever, Wherever, komt het trio weer met “echt een original”. “Er zit geen sample in, geen stukje van een andere artiest. Dat maakt de release iets spannender, maar wel echt Kris Kross.”

Zomerplaat

Vámonos is “eigenlijk een Latin-nummer geworden”, zegt Sander, tot verbazing van zijn broer Jordy. “Ja? Noemen we het Latin? We hebben gewoon een nummer gemaakt, iemand Spaanstalig erop laten zingen en dan is het in een keer Latin.” Ook het label zomerhit past wat de mannen betreft niet bij het nummer. “Dat doen we in Nederland snel, als het Spaanstalig is, is het gelijk een zomerplaat”, weet Sander. “Maar ja, in Latijns-Amerika of Spanje spreken ze altijd Spaans en daar is het ook niet altijd zomer.”

Veel belangrijker dan labels en hokjes is dat Vámonos “een supervet nummer” is geworden. “Voor ons is het eigenlijk al geslaagd”, zegt Yuki. “We hebben al een keer opgetreden met Ally en toen waren de reacties van het publiek zo goed, dat is eigenlijk al een succes.”

Vliegangst

Ook Jordy is blij met het resultaat, maar hij zit toch nog een paar dagen vol spanning. De dj is tot vrijdag vooral bezig met overleven, hij is doodsbang dat hij de release van Vámonos niet haalt. “Ik kijk echt even hoe vaak we moeten vliegen, want ik wil niet neerstorten voor de release. Ik beperk alle risico’s en vliegen is toch een groter risico dan thuis zitten. We zijn hier al heel lang, heel hard mee bezig, ik wil het zo graag en leef er zo naartoe. Ik wil graag het nummer meemaken.”

Die vliegangst is “best wel heel lastig” voor een dj die de hele wereld over vliegt. “Ik zit elke keer weer in het vliegtuig. Dan denk ik: ‘nou, het gaat best goed eigenlijk’ en ‘nou, ik heb het weer overleefd’. Dan komt de releasedatum dichtbij en denk ik: ‘nou, ik heb het toch weer gehaald’ en dan beginnen we weer opnieuw, want er komen nog veel meer singles aan.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren