logo songteksten.net

Hitlijst parlement: death metal tot Ave Maria

DEN HAAG - In totaal hebben 65 Kamerleden een persoonlijk inzending ingestuurd voor de hitlijst van de Tweede Kamer. Dat heeft initiatiefnemer Zohair el Yassini (VVD) vrijdag laten weten. Deze suggesties hebben geleid tot een lijst van driehonderd nummers waar de parlementariërs nu hun voorkeur over kunnen uitspreken.

“De inzendingen komen uit alle hoeken van het politieke spectrum”, stelt El Yassini. “De muziek gaat ook alle kanten op: van death metal tot klassiek. Van het Ave Maria tot Bohemian Rhapsody van Queen."

El Yassini en collegaparlementariër Maurits von Martels (CDA) willen met het initiatief een andere kant van de Nederlandse politici laten zien. “Soms vergeten we allemaal wel eens dat we ook mensen zijn. En favoriete muzieknummers zeggen heel veel over die mensen."

Kutmuziek

De 150 Kamerleden kunnen deze week nog een classificering doorgeven. De bedoeling is dat de Top 150 van de Kamer begin december wordt bekendgemaakt. Von Martels en El Yassini hopen de lijst te kunnen presenteren in een NPO-radioprogramma rond de uitzending van de Top 2000.

De initiatiefnemers hebben geen inhoudelijke reactie op een hatelijke mail die Thierry Baudet van het Forum voor Democratie donderdagnacht aan alle collega’s in het parlement heeft gestuurd. Hij stelt volgens het AD in de mail dat de muzieklijst “allemaal kutmuziek” bevat. “Waar zijn Brahms, Beethoven, Strauss, Schumann, Debussy, etc? Wat is er met jullie aan de hand?!”

Yassini zegt dat “iedereen zijn mening mag hebben. Maar er staat wel degelijk klassieke muziek op de lijst. Vooral de SGP heeft aan dat segment bijgedragen.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren