logo songteksten.net

Heino moet nummer van afscheidsalbum schrappen

BAD MÜNSTEREIFEL - Een bittere pil voor de Duitse schlagerzanger Heino: op last van metalband Rammstein moet hij het nummer 'Engel' schrappen van zijn afscheidsalbum, zo meldt persbureau DPA. De 79-jarige Heino had het nummer al ingezongen toen hij het bericht van het management van de Duitse band kreeg. 'Engel' is oorspronkelijk van Rammstein.

Heino gelooft dat het management buiten medeweten van de band heeft gehandeld. De zanger, bekend van de donkere zonnebril en het lichtblonde haar, deelde op metalfestival Wacken Open Air in 2013 het podium met Rammstein.

Dat beviel hem uitstekend. "Ze waren zo professioneel, zo aardig, zo vriendelijk en zo voorkomend, tolerant en respectvol", zei een lyrische Heino over de bandleden. Destijds had Heino ook al een nummer van Rammstein gecoverd, dat leverde geen problemen op.

Het nummer 'Engel' moest komen te staan op '... und Tschüss', het afscheidsalbum van de schlagerzanger. Of dat alsnog gaat gebeuren, hangt af van de bandleden van Rammstein. Overigens is dit niet de eerste keer dat Heino zijn afscheid aankondigt: in 2005 deed hij hetzelfde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren