Max & Anne gaan voor Songfestivalwinst in Minsk

Door ANP, zondag 25 november 2018 15:34, bron: ANP

MINSK - Nog een paar uur en dan moeten Max & Anne alles geven op het podium. De twee veertienjarigen vertegenwoordigen Nederland in de finale van het Eurovisie Juniorsongfestival in het Wit-Russische Minsk. Met hun liedje Samen hopen Max Albertazzi uit Houten en Anne Buhre uit Voorschoten de negentien concurrenten achter zich te houden.

Max en Anne zijn al een paar dagen in Minsk, waar ze hun nummer al meermaals op het podium van de Minsk-Arena repeteerden. “We zijn nog helemaal niet met de wedstrijd bezig”, liet Anne een paar dagen geleden weten aan het Leidsch Dagblad. “Voorlopig is het genieten.”

Zondagmiddag, vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd, is het echter menens. De tieners, die in september de landelijke finale wonnen, zijn als zesde act aan de beurt. Het Nederlandse Samen wordt na het Russische Unbreakable en voor het Azerbeidjaanse I Wanna Be Like You gezongen.

Winst

Het liedje over de vriendschap tussen een jongen en een meisje moet het succes van Love Me zien te evenaren of verbeteren. Boyband FOURCE eindigde vorig jaar in Georgië op de vierde plek. Het jaar daarvoor eindigde Kisses in Malta met Kisses And Dancin’ op de achtste plek.

Nederland won het Junior Eurovisiesongfestival één keer, in 2009. Toen sleepte Ralf Mackenbach de winst in de wacht met Click Clack. Twee jaar later eindigde Rachel Traets als tweede met het nummer Ik ben een teenager. Het muziekfestijn voor kinderen vond twee keer plaats in ons land, in 2007 en 2012.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren