logo songteksten.net

Laatste rustplaats Willem Duys in Blaricum

(Novum) - Willem Duys wordt begraven in Blaricum, waar hij met zijn vrouw Mary de laatste jaren van zijn leven doorbracht. "Met egards", belooft zoon Malcolm tegen De Telegraaf.

De tv-coryfee overleed in de nacht van woensdag op donderdag op 82-jarige leeftijd. Zijn familie heeft inmiddels gesproken over het afscheid van de ster. "Hij heeft zelf aangegeven dat hij het zeker niet alleen in de familiesfeer wilde doen", laat Malcolm weten.

De uitvaart vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in het Sint Vitusgebouw. De locatie is gekozen door de familie en de AVRO biedt steun door buiten beeldschermen te plaatsen waarop de dienst is te volgen. De capaciteit van het gebouw is namelijk 'te beperkt', laat een woordvoerder van de omroep weten. De begrafenis die volgt vindt plaats in besloten kring.

Duys presenteerde onder meer de eerste Nederlandse televisietalkshow, Voor de Vuist Weg, en ontving in 1974 de Gouden Televizier Ring. "Van Willem was er echt maar één", laat oud-presentatrice Mies Bouwman weten aan De Telegraaf. "De meester is dood", vindt John de Mol.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren