logo songteksten.net

Rihanna verdedigt controversiële clip Man Down

(Novum) - Rihanna heeft tekst en uitleg gegeven over de gewelddadige inhoud van haar nieuwe videoclip. In de muziekvideo bij het nummer Man Down schiet de 23-jarige zangeres een man dood die haar heeft aangerand. Verschillende Amerikaanse belangengroepen hebben hun beklag gedaan over de gewelddadige beelden.

Rihanna's nieuwe clip werd dinsdagavond voor de allereerste keer uitgezonden op de Amerikaanse zender BET. Donderdag reageerde ze in BET's muziekprogramma 106 & Park op de ontstane ophef. "We wilden gewoon inspelen op een heel erg serieuze kwestie die mensen niet ter sprake durven te brengen, met name als je zelf slachtoffer bent in een dergelijk scenario", legt ze uit.

BET blijft de clip, die de zangeres omschrijft als 'kunst met een boodschap', gewoon uitzenden. MTV heeft de muziekvideo nog niet uitgezonden en bekijkt momenteel of dat op korte termijn wel gaat gebeuren.

Het is niet de eerste keer dat een clip van Rihanna, die in 2009 werd mishandeld door toenmalige vriend Chris Brown, ophef veroorzaakt. Veel muziekstations weigerden haar vorige muziekvideo S&M uit te zenden vanwege de kinky pakjes en poses waarin ze te zien was.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren