logo songteksten.net

Lola Brood: mijn vader was leuker dankzij drugs

(Novum) - Lola Brood heeft het haar vader Herman kwalijk genomen dat hij niet van de drugs afbleef toen ze werd geboren. Toch denkt de 25-jarige dat ze dankzij die drugs een leukere vader heeft gehad. "Als hij gestopt zou zijn, zou hij heel ongelukkig zijn geworden", vertelt Lola aan het Parool.

"Ik weet dat mijn vader een gelukkiger mens was met drugs", gaat Lola verder. Herman Brood pleegde tien jaar geleden zelfmoord door van het Amsterdamse Hilton te springen. Lola was toen pas 15 jaar oud, maar heeft toch begrip voor Hermans besluit. "Zijn zelfmoord zie ik als euthanasie. Het was onontkoombaar dat hij binnen afzienbare tijd dood zou gaan."

Om meer over haar vader te weten te komen, maakte ze het tv-programma Lola Zoekt Brood, dat vanaf 17 juni wordt uitgezonden. "Ik wilde hem gewoon beter leren kennen. Ik was 15 toen hij doodging. Ik wist wel dat hij verslaafd was, maar wat dat precies inhoudt weet je nog niet op die leeftijd."

Bovendien wil Lola Nederland een andere kant van haar vader laten zien. "Mensen kennen zijn lieve kant nog niet. Hij was echt erg lief. Mensen denken ook dat hij nooit thuis was, maar ik heb altijd een papa gehad. Mensen denken dat-ie niet functioneerde omdat hij aan de drugs zat, maar hij was gewoon een beetje dromerig. Net zoals ik."

Lola is trots op haar achternaam en wil bezig blijven met het werk van haar vader. "Ik vind het bijzonder en mooi wat hij gemaakt heeft. Het lijkt me leuk om met zijn werk kleding te gaan maken, op T-shirtjes te drukken." Voor Lola bestond er een papa en een Herman Brood. "Zelf zei hij altijd: Herman Brood, die kan niet dood. Daarin heeft hij gelijk gehad, maar mijn papa is er niet meer."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren