Theatershow Onze Henry 'persoonlijkste ooit'

Door ANP, donderdag 6 december 2018 09:49, views: 11, bron: ANP

AMSTERDAM - De theatershow Onze Henry van cabaretier en acteur Henry van Loon, ook wel bekend als de conciërge in De Luizenmoeder, wordt zijn "persoonlijkste ooit". Dat zegt hij donderdag in een interview met het AD.

Van Loon maakte vorig jaar een aangrijpende gebeurtenis mee. De 36-jarige cabaretier verloor zijn moeder aan kanker. Zijn voorstelling gaat mede over zijn "bijzondere band" met haar. Maar, vervolgt de cabaretier, "het is géén theatertherapie". De show gaat volgens hem niet over hoe verschrikkelijk kanker is en hoe die ziekte iemand verteert. "Dat is theatraal oninteressant, alleen maar afschuwelijk".

In plaats daarvan gaat Van Loon herinneringen ophalen en verhalen vertellen. "Ik vertel een verhaal over hoe we, mijn moeder in een rolstoel, twee weken voor haar dood haar zus in Vlissingen bezochten. Dat wilde ze nog graag. Het was een wonderlijk en wonderschoon samenzijn."

De shows van Van Loon zitten vol verrassende wendingen en vol humor, naar zijn zeggen een absolute constante in zijn werk.

De theatervoorstelling gaat donderdagavond in première in De Kleine Komedie in Amsterdam.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren