logo songteksten.net

Villa Guus Meeuwis tegen de vlakte

TILBURG - De markante villa in Tilburg die Guus Meeuwis dit voorjaar kocht voor ruim een miljoen euro, wordt gesloopt. Op het landgoed aan de Bredaseweg stond sinds begin 1900 een villa, die in de jaren '50 flink werd uitgebouwd.

De villa had geen beschermde of monumentale status. "In zo'n geval is het aanvragen van een sloopvergunning genoeg. Dat is in september gebeurd en er was geen grond om die te weigeren. De heer Meeuwis wil er moderne nieuwbouw neerzetten", vertelt Tom Daelman van de gemeente Tilburg aan omroep Brabant.

De Tilburgse omgevingscommissie, een onafhankelijk adviesorgaan, bekeek de nieuwbouwplannen van Guus Meeuwis. Zij adviseert de gemeente om grotere groepen vrijstaande huizen zoals die van de gesloopte villa te beschermen en daar beleid op te maken.

Maar over de eigentijdse nieuwbouwplannen is de commissie vervolgens niet negatief. Wel moet Meeuwis op de kleur van de stenen letten, die moeten 'niet te zwart en te kil' zijn. Een concrete vergunningsaanvraag bij de gemeente zelf moet nog volgen. Guus heeft met zijn Manon ook nog een huis in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren