logo songteksten.net

Queen voor zestiende keer bovenaan Top 2000

HILVERSUM - Bohemian Rhapsody van Queen staat voor de zestiende keer op de eerste plaats in de Top 2000. De nummer 2 is ook dit keer Hotel California van The Eagles. Piano Man van Billy Joel is opgestoomd naar de derde plaats ten koste van Stairway to Heaven van Led Zeppelin, dat naar plaats 4 zakt. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum.

Wish You Were Here van Pink Floyd maakt de top 5 compleet. De tweede helft van de top 10 is iets gewijzigd met de komst van Africa van Toto. De plaat maakt een enorme opmars, van plek 25 naar acht. Child In Time (6) van Deep Purple en Black (7) van Pearl Jam zakken ten opzichte van de lijst in 2017 een plaatsje, net als Fix You (9) van Coldplay en Avond (10) van Boudewijn de Groot.

Volgens zendermanager bij NPO Radio 2 Jan-Willem van Engelen kiezen ook jongere stemmers massaal voor klassiekers als Bohemian Rhapsody en Piano Man. "De Top 2000 is meer dan ooit van heel Nederland en de nummer 1 is daarvoor exemplarisch. Inmiddels is ook onder jongere stemmers Bohemian Rhapsody veruit het populairst. Ook andere platen in de top 10 worden zowel door jongere als oudere stemmers omarmd. Kijk naar Piano Man, dat bijvoorbeeld onder studenten erg geliefd is."

De Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De volledige ‘lijst der lijsten’ van 2018 wordt op 19 december onthuld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren