logo songteksten.net

Disney passeert voor 2e maal 7 miljard-grens

LOS ANGELES - Filmstudio Walt Disney heeft in 2018 voor het tweede jaar de opbrengstgrens van 7 miljard dollar gepasseerd. Dat melden Amerikaanse media. Disney presteerde dit voor de eerste maal in 2016; toen werd uiteindelijk met alle filmsuccessen een bedrag van 7,6 miljard binnengehaald.

De kans is groot dat Disney dit record, met nog drie weken te gaan, in 2018 gaat evenaren. De film Mary Poppins Returns, een laat vervolg op de klassieker uit de jaren zestig, krijgt overal lovende kritieken en lijkt een van de grote kersthits van dit jaar te gaan worden. Ook Ralph breaks the internet, een sequel op Wreck it Ralph uit 2012, trekt in de VS al volle zalen en lijkt in Europa net zo’n groot succes te gaan worden.

Disney heeft het grote succes in 2018 vooral te danken aan het enorme succes van de Marvel-films die dit jaar uitkwamen. Zowel Black Panther als Avengers: Infinity War braken talloze records en brachten wereldwijd meer dan een miljard dollar op. Ook Incredibles 2, een verlaat vervolg op de animatiehit over een gezin van superhelden, brak records met een opbrengst van 1,2 miljard.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren