logo songteksten.net

Ex-man: Amy niet door mij aan de drugs

LONDEN - Blake Fielder-Civil, de ex-man van Amy Winehouse, ontkent dat de in 2011 overleden zangeres door hem aangespoord is drugs te gaan gebruiken. In een interview met Piers Morgan en Susanna Reid zei de Brit dat drugsgebruik geen grote rol speelde in hun relatie.

Amy, die overleed aan een alcoholvergiftiging, kampte sinds haar jeugd aan een alcohol- en drugsverslaving. Volgens fans raakte ze door Blake verslaafd aan de verdovende middelen. "Dat wordt me al jaren toegeschreven", zei Fielder-Civil dinsdag in een interview in Good Morning Britain. "Maar feit is dat Amy en ik tijdens ons huwelijk slechts zes maanden drugs hebben gebruikt. Dat was het. En daarvoor gebruikte Amy geen drugs. Ze rookte cannabis en ik gebruikte misschien vier of vijf keer heroïne."

De media hebben volgens hem bijgedragen aan het beeld dat hij een rol heeft gespeeld bij de vroege dood van de zangeres. "Mensen realiseren zich niet dat Amy geen dingen heeft gedaan die Amy niet wilde." Toch heeft hij spijt van de manier waarop hij zich gedroeg in de tijd dat ze samen waren. "Ik zal altijd een schuldgevoel bij me dragen, omdat ik had moeten ingrijpen."

In 2013 gaf Blake ook een tv-interview waarin hij het tegenovergestelde beweerde. Toentertijd zei hij tegen presentator Jeremy Kyle dat hij eens met Amy in een hotel in Londen was toen hij heroïne gebruikte. Hij had het een keer of vier eerder gedaan. "Ik rookte het op folie en zij vroeg of ze het ook mocht proberen. Ik denk dat ik nog een beetje heb geprotesteerd, maar uiteindelijk heeft ze het ook gebruikt", zei Civil-Fielder toen. Hij erkende toen dat dat waarschijnlijk een keerpunt is geweest in het leven van de zangeres.

Blake en Amy ontmoetten elkaar in 2005 en trouwden twee jaar later. In 2009 strandde hun relatie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren