Nick Cave verdedigt optreden in Israël

Door ANP, woensdag 12 december 2018 16:43, bron: ANP

MELBOURNE - Nick Cave heeft zijn beslissing om in Israël op te treden in een open brief verdedigd. De brief, die online staat, is gericht aan Brian Eno en de zogenoemde Artists for Palestine, waartoe ook Roger Waters van Pink Floyd behoort. Zij riepen de Australische Cave op om niet in Israël op te treden zolang daar "apartheid bestaat".

"Ik vind de culturele boycot van Israël laf en schandalig", schrijft Cave in de brief. "Sterker nog: dat is een van mijn redenen om in Israël op te treden. Dat doe ik niet om welke politieke beweging dan ook te steunen, maar om me te verzetten tegen hen die muzikanten monddood proberen te maken."

Verder zegt Cave, die benadrukt dat hij 150.000 pond heeft opgehaald voor Palestijnse kinderen, dat hij zich bewust is van de problemen in Israël. Hij schrijft niet blind te zijn voor het leed van de Palestijnen. Volgens de muzikant gaat de discussie over optreden in Israël uiteindelijk over "het doel van muziek". Cave vindt het veel sterker om in Israël kritiek te uiten, dan om tot een boycot over te gaan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren