logo songteksten.net

Tineke Schouten nooit tevreden over zichzelf

DEN HAAG - Hoewel ze al een halve eeuw in het vak zit, blijft Tineke Schouten onzeker over zichzelf. In het AD vertelt de theaterdiva dat haar perfectionisme haar altijd in de weg zit.

"Het komt voort uit mijn eigen onzekerheid", verklaart Schouten (64). "In combinatie met de Noord-Hollandse nuchterheid van mijn vader, die uit Bovenkarspel kwam. In mijn jeugd reed hij mij naar talentenjachten, waarvan ik er best veel won. Op de terugweg zei hij steevast: ‘Mwah, ik weet niet of ik jou de beste vond...’ Als de dood dat ik naast mijn schoenen ging lopen.”

De comédienne zegt dat ze zichzelf nooit terugkijkt omdat ze dat vreselijk vindt. "Ik ben nooit tevreden. Als ik aan het repeteren ben, blijft er niks van me over. Jeetje, wat een amateur, gaat er dan door m’n hoofd. Mijn perfectionisme zit me altijd in de weg."

Toch kan ze lachen om een van de vele typetjes die ze ooit deed. "Zoals ik nog steeds in een deuk lig om de scène waarin Mr. Bean de Britse koningin per abuis een enorme kopstoot geeft, zo moest ik nu toch wel lachen om mijn types van toen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren